Doelstelling Stichting Bright Star Education

De Doelstelling van de Stichting is om kansarme kinderen betere kansen te laten krijgen in de samenleving in landen waar het moeilijk is om zich te ontwikkelen. Onze hulp is met name gericht op weeskinderen en kinderen die onderwijs nodig hebben. Wij geven onze hulp aan weeshuizen heel concreet in de vorm van financiële middelen waardoor kinderen een huis hebben om te wonen, verzorging krijgen in de vorm van aandacht, liefde, eten, kleding en medicatie. De hulp op het gebied aan onderwijs bieden wij in de vorm van financiële middelen waardoor kinderen op deze scholen goed onderwijs krijgen en zich meer dan gemiddeld kunnen ontwikkelen.

Beleidsplan 2020 en verder

Stichting Bright Star Education richt zich op kinderen in landen waar een dak boven het hoofd, een huis om te wonen en andere eerste levensbehoeften niet vanzelfsprekend zijn. We bieden al sinds jaren hulp aan een project in India. In 2020 starten we met heb bieden van financiële hulp aan een project in Zambia en oriënteren we ons op een project in Uganda.

Activiteiten 2018,2019 en 2020

Sinds jaar en dag ontwikkelt de Stichting allerlei activiteiten om financiële middelen in te zamelen. We doen dit door gebruik te maken van de netwerken van de afzonderlijke bestuursleden van de stichting. Zo organiseren we bijvoorbeeld whisky-, port en wijnproeverijen, ontmoetingsfeesten, informatievoorziening tijdens kerkdiensten, geldwervingsactiviteiten bij kringloopwinkels en verkopen we jaarlijks kerstpakketten. De volledige winst op deze activiteiten gaat naar de Stichting.

ANBI-status

Stichting Bright Star Education heeft een ANBI-status. Dit betekent dat onder bepaalde voorwaarden uw giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Hiertoe staan wij ingeschreven in de Kamer van Koophandel met RSIN-nummer 822053561. De stichting is ingeschreven op het adres: Spindermolen 44 te Hardinxveld-Giessendam.

Beloningsbeleid

Het beleid van de Stichting Bright Star Education is dat er geen beloningen worden verstrekt aan bestuursleden en andere medewerkers en/of vrijwilligers. Alle giften, bijdragen en opbrengsten komen voor 100% beschikbaar voor de hulp die de Stichting verleent.